W Gminnym Ośrodku Kultury w Kąkolewnicy odbyło się wyjątkowe szkolenie dla Kół Gospodyń Wiejskich, poświęcone tematyce dzikich roślin jadalnych i ich zastosowania w codziennym żywieniu. Spotkanie poprowadziła Renata Monika Cedrzyńska – ekspertka w dziedzinie ziół i naturalnej kuchni, która z pasją dzieliła się swoją wiedzą oraz doświadczeniem.
Prowadząca opowiadała o właściwościach prozdrowotnych dzikich roślin, ich walorach smakowych oraz sposobach przygotowania ich w domowych warunkach. Uczestniczki miały niepowtarzalną okazję poznać różnorodne gatunki ziół i chwastów jadalnych, które można znaleźć na łąkach i w przydomowych ogrodach. Co więcej, mogły również spróbować świeżo zebranych roślin, pochodzących bezpośrednio z ogrodu pani Cedrzyńskiej.
Szkolenie spotkało się z dużym zainteresowaniem i entuzjazmem uczestniczek. Wiedza zdobyta podczas warsztatów z pewnością przyczyni się do wzbogacenia codziennego menu o naturalne składniki, a także zainspiruje do eksperymentów kulinarnych z wykorzystaniem darów natury. To ciekawe i wartościowe doświadczenie wpisuje się w rosnący trend powrotu do tradycji, zdrowego stylu życia i szacunku do przyrody.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.