Były to :
Zajazd "Marta " w Pułankowicach
Agroturystyka "u Gieni" Genowefa Baran
Bar "U Saszy" Restauracja "Złota Rybka"
"Młyn Bychawa"
"Karczma Zbójnicka" "FRUX SOLIS soki, owoce i warzywa" Małgorzata Solis
Agroturystyka "U Bożenki" Bożena Oleszko
Spółdzielnia Rolniczo-Handlowa "Jutrzenka"
Lubelski Szlak Kulinarny narodził się w ramach projektu "Zasmakuj w Tradycji – Lubelski Szlak Kulinarny"
Projekt powstał dzięki współpracy pięciu Lokalnych Grup Działania: Kraina wokół Lublina, Zapiecek, Krasnystaw Plus, Ziemia Biłgorajska oraz Ziemi Kraśnickiej z Samorządem Województwa Lubelskiego. Szlak został wytyczony na terenie powiatów lubelskiego, radzyńskiego, krasnostawskiego, kraśnickiego i biłgorajskiego. Jego celem jest upowszechnianie turystyki kulinarnej oraz zaangażowanie lokalnych producentów, przetwórców, właścicieli agroturystyk, restauracji i innych obiektów gastronomicznych w promowanie produktów regionalnych i tradycyjnych Lubelszczyzny. Zadaniem projektu jest rozsze rzanie na tym terenie nowej formy turystyki – turystyki kulinarnej.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.