Dzieci miały szansę przenieść się w czasie podczas warsztatów „Jak dawniej biło się olej”. Mogły własnoręcznie obsłużyć stare urządzenia, poznać zapach i smak świeżo tłoczonego produktu oraz zgłębić tajniki tego rzemiosła. Na zakończenie odbyła się degustacja – świeży olej zachwycił uczestników swoim aromatem i smakiem.
Wydarzenie zorganizował Gminny Ośrodek Kultury i Sportu w Radzyniu Podlaskim. Projekt został dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Edukacji w ramach programu „Nasze tradycje”.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.