Powiat radzyński reprezentowały panie z KGW Ostrówki, które przygotowały zrazy z polędwiczki wieprzowej w sosie grzybowym. Potrawa, oparta na tradycyjnej recepturze, zachwyciła zarówno publiczność, jak i komisję konkursową.
Choć gospodynie nie zdobyły nagród, ich udział był doskonałą promocją lokalnych tradycji kulinarnych. Osobiste wsparcie uczestniczkom okazał Starosta Radzyński Szczepan Niebrzegowski, który gratulował im pasji i zaangażowania.
„Bitwa Regionów” to więcej niż konkurs kulinarny – to święto polskiej tradycji oraz wspólnoty, które wzmacnia więzi społeczne i inspiruje do pielęgnowania dziedzictwa kulinarnego.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.