Miłośnicy kuchni włoskiej mają powód do radości – już w sobotę, 17 maja 2025 roku, w Centrum Kulturalno-Integracyjnym w Czemiernikach odbędą się bezpłatne warsztaty kulinarne inspirowane smakami słonecznej Italii. Wydarzenie zapowiada się jako prawdziwa festa dei sapori, czyli uczta smaków, która przeniesie uczestników prosto do serca włoskiej tradycji kulinarnej.
Organizatorzy przygotowali niecodzienną atrakcję – zajęcia poprowadzi Bartłomiej Zielak Zieliński, uznany szef kuchni i Head Chef Ambasady Szwajcarii w Polsce. To wyjątkowa okazja, by poznać tajniki włoskiej kuchni od eksperta, który na co dzień kreuje dania na najwyższym, dyplomatycznym poziomie.
Podczas warsztatów uczestnicy będą mieli okazję nauczyć się przyrządzać klasyczne włoskie dania, poznać sekrety idealnych sosów i techniki gotowania makaronu al dente. W planie jest także odkrywanie aromatów świeżych ziół, dojrzałych pomidorów oraz kompozycji smakowych rodem z najlepszych rzymskich trattorii.
Wydarzenie rozpocznie się o godzinie 10:00, a udział w nim jest całkowicie bezpłatny. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, obowiązują wcześniejsze zapisy. Zgłoszenia przyjmowane są telefonicznie lub poprzez wiadomość na Messengerze Centrum Kulturalno-Integracyjnego w Czemiernikach.
To kulinarne spotkanie to nie tylko możliwość nauki, ale także inspirująca podróż przez smaki i aromaty włoskiej kuchni, która zachwyca prostotą i głębią. Wszystkich zainteresowanych organizatorzy zachęcają do szybkiego kontaktu – miejsca znikają jak świeże bułeczki!
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.