16 kwietnia odbyły się warsztaty sushi w Lichtach. Uczestnicy zapoznali się z historią sushi i zostali wprowadzeni w tajniki wykonywania najbardziej popularnej, japońskiej potrawy na świecie. Uczyli się jak ugotować ryż, kroić i łączyć składniki w odpowiedni sposób oraz zwijać w rolkę.
Owocna współpraca przyniosła smakowitą degustację. - Warsztaty sushi to dla KGW oderwanie się od regionalnych potraw, które zazwyczaj panie przygotowują. Cieszę się, że kobiety chcą zgłębiać swoje umiejętności kulinarne i mają takie możliwości - mówi Bartosz Luty, sołtys Licht.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.