Gotowanie to umiejętność, która nie tylko łączy pokolenia, ale również rozwija dzieci na wielu płaszczyznach. Nauka przygotowywania posiłków od najmłodszych lat to inwestycja w ich przyszłe zdrowie, samodzielność i kreatywność. Doskonale wie o tym Gminne Centrum Kultury w Wohyniu, które zorganizowało arcysmaczne warsztaty kulinarne.
- Kapsalon czyli „lżejsza” wersja holenderskiego kebabu. Danie składające się z frytek i kawałków mięsa w kebabowej przyprawie . Całość zapiekana jest pod hojną warstwą sera i podawane z sałatką z sosen czosnkowym - opowiada o przygotowanym daniu Centrum.
Dzieci musiały z zachowaniem higieny przygotować surówkę, upiec frytki, ale przede wszystkim przyrządzić mięso.
Jak widać na zdjęciach, przygotowane przez siebie danie bardzo smakowało dzieciom i przybyłej młodzieży.
Zdjęcia: GCK w Wohyniu
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.