reklama
reklama

Wohyń uczy dzieci gotowania. Na warsztatach przyrządzili KAPSALON

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Wohyń uczy dzieci gotowania. Na warsztatach przyrządzili KAPSALON - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
44
zdjęć

reklama
Udostępnij na:
Facebook
Informacje radzyńskieTe dzieci będą wiedziały, jak ugotować pyszny obiad. Na warsztatach kulinarnych w Gminnym Centrum Kultury w Wohyniu gotowały danie podobne do kebaba.
reklama

Gotowanie to umiejętność, która nie tylko łączy pokolenia, ale również rozwija dzieci na wielu płaszczyznach. Nauka przygotowywania posiłków od najmłodszych lat to inwestycja w ich przyszłe zdrowie, samodzielność i kreatywność. Doskonale wie o tym Gminne Centrum Kultury w Wohyniu, które zorganizowało arcysmaczne warsztaty kulinarne.

- Kapsalon czyli „lżejsza” wersja holenderskiego kebabu. Danie składające się z frytek i kawałków mięsa w kebabowej przyprawie . Całość zapiekana jest pod hojną warstwą sera i podawane z sałatką z sosen czosnkowym - opowiada o przygotowanym daniu Centrum.

Dzieci musiały z zachowaniem higieny przygotować surówkę, upiec frytki, ale przede wszystkim przyrządzić mięso. 

Jak widać na zdjęciach, przygotowane przez siebie danie bardzo smakowało dzieciom i przybyłej młodzieży. 

reklama

Zdjęcia: GCK w Wohyniu

reklama
WRÓĆ DO ARTYKUŁU
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama