Szkołę reprezentowały uczennice klasy III ZSZ w zawodzie kucharz – Natalia Ochnio i Weronika Wachnik, nauczycielem praktycznej nauki zawodu jest Jacek Michalak, który przygotowywał uczennice do udziału w konkursie. Drużyna zajęła 2 miejsce na podium.
Podczas zmagań konkursowych finaliści musieli wykazać się wiedzą, umiejętnościami oraz kreatywnością, wykonując zadanie techniczne polegające na przygotowaniu amuse bouche z wykorzystaniem śledzia – filet a'la matias oraz dania głównego z wykorzystaniem mięsa wołowego, a dokładniej górnej części zrazowej, ziemniaków oraz goździków, a także deseru, z użyciem sera twarogowego tłustego oraz czerwonego buraka.
Konkursowe menu ZSP :
Śledź na trzy sposoby: Wędzony (ser kozi, śliwka, musztarda, kabanos), Orientalny (koper włoski, marchew, pietruszka, imbir), Polski (cydr, śmietana, koper, szczypior, awokado, czarnuszka, kawior , tarta skórka z limonki )
Wołowina sous vide na zielonym runie z sosem piernikowo-goździkowym, puree z pieca, marchew glazurowana, chrupki gryczane, marynowana cebula, marynowana rzodkiewka.
Sernik z białą czekoladą, galaretką buraczano-malinową na owsiano-bakaliowym spodzie, wata cukrowa, makaronik z serem na kokosowym chia, owoce.
Ponadto uczennice zostały wyróżnione w szczególny sposób – otrzymały nominację do Kadry Narodowej Kucharzy Juniorów w Erfurt (Niemcy) w 2020 r., zatem przed nimi intensywny czas szkoleń pod okiem najlepszych mistrzów kuchni, m.in. Jarosława Uścińskiego – Prezesa Kapituły, który wręczył Natalii i Weronice to wyjątkowe wyróżnienie.