reklama

Wygraj z Bursztynem kurs gotowania u Kurta Schellera

Opublikowano:
Autor:

Wygraj z Bursztynem kurs gotowania u Kurta Schellera - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

KulturaWarsztaty kulinarne dla dwóch osób pod okiem legendarnego mistrza Kurta Schellera to główne nagrody, które co tydzień można wygrać z serem Bursztyn. Spomlek producent serów premium – długodojrzewających, ręcznie pielęgnowanych - świętuje 15-lecie powstania Bursztyna – absolutnej arystokracji wśród serów marki Skarby Serowara.

Zasady są proste Do udziału w konkursie może przystąpić każdy konsument, który w okresie promocyjnym – od 6 listopada do 31 grudnia kupi ser długodojrzewający marki Skarby Serowara (Bursztyn, Rubin lub Szafir) o wadze min. 190 g. Zadanie polega na zrobieniu zdjęcia, które będzie pokazywało jak przyjemnie spędzamy czas z bliskimi oraz informacji, dlaczego spotkanie w takim gronie są wspaniałe i niepowtarzalne. Zdjęcie i opis należy umieścić na stronie: www.konkurs.skarbyserowara.pl

Nagrody

Jury w cotygodniowym głosowaniu przyzna nagrodę główną: warsztat kulinarny dla dwóch osób pod okiem legendarnego mistrza Kurta Schellera. Poza tym dla najciekawszych prac zostanie przyznane: 5 voucherów do wybranej restauracji- każdy na kwotę 400 zł oraz 15 zestawów noży do serów długodojrzewających marki Skarby Serowara.  

Bursztyn – ser na każdą okazję  

Delikatny smak, wyrazisty aromat, wyczuwalne kryształki, ręczna pielęgnacja oraz sześciomiesięczny okres dojrzewania, składają się na wielkie dzieło polskiego serowarstwa jakim jest ser Bursztyn. W tym roku mija 15 lat od kiedy powstała jego pierwsza receptura. Uznawany jako absolutna arystokracja wśród serów. To jeden z najcenniejszych Skarbów Serowara z Radzynia Podlaskiego.
Przez 6 miesięcy każdy krąg jest stale pielęgnowany oraz ręcznie masowany z użyciem odpowiednio dobranej pasty, która nadaje jego skórce czarny kolor. Jego miąższ charakteryzuje się zwartą i lekko kruchą strukturą z wyczuwalnymi kryształkami, których przybywa wraz z upływem czasu dojrzewania. Smakowi towarzyszy lekko pikantna nuta. Idealny na przekąski, jako dodatek do potraw, znakomicie pasuje na każdą okazję w gronie rodziny czy znajomych.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE