reklama
reklama

"Szafirowym karpiem" skradli serca jury

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

"Szafirowym karpiem" skradli serca jury - Zdjęcie główne
reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WiadomościReprezentujący "Bursztynowa Bistro" radzyńskiej Spółdzielczej Mleczarni "Spomlek": Norbert Koch i Jan Krawczyk zwycięzcami III edycji Konkursu dla Szefów Kuchni "Czas na rybę".
reklama

Norbert Koch i JanKrawczyk z Bursztynowa Bistro z Warszawy  przyjechali dziś na Zamek Niemodlin 4 , by zaprezentować swoje kulinarne umiejętności.

 

Norbert Koch swoją kulinarną przygodę rozpoczął od najmłodszych lat, a kuchnia od razu stała się nie tylko jego pasją, ale i ogromną miłością. Zaangażowanie i upór w dążeniu do celów szybko prowadziły go do odgrywania bardzo ważnych ról zespołów, w których pracował – przez stanowiska kucharza zmianowego (restauracja Moonsfera, restauracja Hotel Fort), zastępcy szefa kuchni (Bocca Bar, Rest. Baczewskich), aż do obecnej pracy - stanowiska szefa kuchni w projekcie mleczarni „Spomlek” – Bursztynowa Bistro, gdzie tworzy autorską kuchnię i w pełni realizuje swoje kreatywne pomysły. Ogrom serca jaki wkłada w gotowanie doceniają nie tylko goście restauracji, w których Norbert Koch pracuje, ale również grono sędziów, którzy nagradzają go w licznych konkursach, w których bierze udział (m.in. Nagroda Specjalna w konkursie Nestle Chef Culinary Cup 2019, III miejsce w konkursie Nestle Chef Culinary Cup 2017, srebrny i brązowy medal na olimpiadzie Kulinarnej IKA w 2016 roku). Zawierając jego podejście do gotowania w jednym zdaniu – Norbert Kocha kuchnię.

reklama

 

 

Jan Krawczyk o związaniu swojej drogi zawodowej z kuchnią zdecydował już przy wyborze szkoły średniej. Od tamtej pory konsekwentnie podąża drogą rozwoju prowadzącą go do coraz wyższego poziomu kulinarnego – zarówno uczestnicząc w licznych szkoleniach (Kurs mięsa Kurt Scheller Academy, szkolenie z zakresu zup polskich oraz dań regionalnych) jak i zdobywając doświadczenie w pracy u boku doświadczonych szefów kuchni związanych z różnymi szkołami kulinarnymi (Hotel Double Tree by Hilton, Restauracja Moonsfera, Rest. Baczewskich). Jego konsekwencja oraz pasja jaką darzy gotowanie doprowadziły go do funkcji zastępcy szefa kuchni w projekcie mającym na celu ukazanie ogromu potencjału polskich serów długo dojrzewających – Bursztynowa Bistro. Podsumowując Janek Krawczyk jest dla polskiej gastronomii jak Krzysztof Krawczyk dla polskiej muzyki

reklama

 

Drużyna z Bursztynowa Bistro w Konkursie przygotowała potrawę pn. "Szafirowy Karp"

 

 

Klienci Bursztynowej na  warszawskim Nowym Świecie 37  będą mieli okazję świętować sukces kucharzy. Przez cały najbliższy tydzień do każdego zamówienia otrzymają kieliszek Prosecco Casa Pecunia w prezencie.

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
reklama
reklama