reklama

Warsztaty kulinarne w Wohyniu. Uczestnicy lepili pierogi z twarogiem i ziemniakami

Opublikowano:
Autor:

Warsztaty kulinarne w Wohyniu. Uczestnicy lepili pierogi z twarogiem i ziemniakami - Zdjęcie główne
Autor: GCK w Wohyniu

reklama
Udostępnij na:
Facebook
Informacje radzyńskieW Gminnym Centrum Kultury w Wohyniu odbyły się kolejne zajęcia kulinarne, podczas których uczestnicy doskonalili swoje umiejętności w przygotowywaniu tradycyjnych potraw. Tym razem tematem warsztatów były pierogi z farszem twarogowym.
reklama

Pod okiem prowadzących uczestnicy poznawali sposoby przygotowania idealnego ciasta oraz sekret odpowiedniego farszu z ziemniaków i twarogu. W trakcie zajęć powstały pierogi w dwóch wersjach – klasyczne ruskie oraz na słodko.

Spotkanie zakończyła degustacja przygotowanych potraw. Jak relacjonują organizatorzy, w GCK unosił się zapach prażonej cebulki, a atmosfera sprzyjała nauce i wspólnemu gotowaniu.

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama
logo